De wandeling van yoga naar blog

Gezondheid. Net als velen werk ook ik hier hard voor. Ik rook al sinds 2003 niet meer, drink praktisch geen alcohol en eet vrijwel suikervrij. Van vlees hield ik mijn hele leven al niet, een visje op zijn tijd gaat er daarentegen wel in. Voor wie nu denkt; suikervrij? Wat eet ze dan???? Nou, genoeg hoor, lekker veel groente, fruit, noten, vis dus en voor bij de koffie bak ik regelmatig iets lekkers. En verder? Ehm... ik ben wél een groot liefhebber van CHIPS. Als ik eenmaal een verpakking heb opengetrokken stop ik pas met eten als het he-le-maal op is, tot de laatste kruimel. Helaas staan die verrukkelijke naturel chipjes niet meer wekelijks op mijn boodschappenlijstje, omdat ik heb ondervonden dat ze niet bijdragen aan een gezond cholesterolgehalte.

Wat ik wel wekelijks, zelfs dagelijks doe is bewegen. Veel fietsen en elke dag zo'n anderhalf uur met de hond naar buiten voor een lekkere wandeling. Om 7 uur ’s ochtends is het heerlijk rustig in het park. Als ik me dan concentreer op mijn hond, de vogels, eekhoorntjes en andere geluiden en geuren om me heen, kom ik lekker fris en vol energie thuis. En ook tussen de middag of ’s avonds na het eten is het een fijne onderbreking, helemaal als ik lang achter de laptop heb gezeten. En yoga! Ik ben er haast verslaafd aan geraakt in de afgelopen anderhalf jaar. Het liefst ’s ochtends, voor het starten van de dag een half uurtje “yinnen”. En elke week een yogales bij de leukste yogaschool in Veendam, van mijn oud werkgeefster Ageeth.

Al deze beweging is natuurlijk goed om mijn lichaam gezond te houden. En, al geloofde ik er nooit zo in, het doet óók iets met mijn hoofd. Want ik merk écht dat het me, dankzij de yoga, steeds beter lukt het om ‘ballast’ over boord te gooien. Zodat er ruimte in mijn hoofd ontstaat voor nieuwe ideeën.

En zo gebeurt het dat ik tijdens een wandeling ineens op een tekst kom, bijvoorbeeld voor de blog die ik samen met een oud collega schrijf over de bouw van haar ecologisch passiefhuis. Een onderwerp voor een lied of gedicht, voor een jubilaris, verjaardag of sint surprise bedenk. Of de tekst voor dit stukje. Kwam voorbij toen ik halverwege mijn rondje om de vijver was, vlak voor het bruggetje.

Jubilaris op de zaak of oma 85?

https://ecologischpassiefhuis.jouwweb.nl/blog

Geplaatst op 03 sep. 2021

Terug naar alle blog-items