Mijn plezier in redigeren

Taalgebruik

De mensen die mijn stukjes lezen zijn er vast al achter, ik ben een taalfanaat. Het spelen met woorden om iets kracht bij te zetten vind ik geweldig leuk om te doen. Daarnaast ben ik een zogenaamde ‘azijnzeiker’ als het gaat om taal. Zo struikel ik over spelfouten, d’s en t’s, hoofdlettergebruik, kromme zinnen etc. Maar ook over ‘jou’ als er ‘jouw’ moet staan of andersom. (En even als Groningers onder elkaar; jouwn kan écht niet)

Redigeren

Ik vind het dan ook erg leuk om teksten te redigeren. De puntjes op de i zetten zeg maar. Typefouten weg, taal- , spellings- en grammaticale fouten weg. En alle kromme zinnen rechtbreien. Zodat er een mooie tekst overblijft, waar je op elke gelegenheid goed mee voor de dag kunt komen. Dus; moet er een brief, verslag, rapport, informatiegids of andere publicatie de deur uit? Neem dan contact op zodat we er samen een mooi verhaal van maken. Sprekend Liset! Telefoon: 06 – 30 25 91 71 sprekendliset@gmail.com

Geplaatst op 20 sep. 2021

Terug naar alle blog-items