Zo flexibel als...

Snel kunnen schakelen tussen diverse werkzaamheden.
Dat deze zin niet zomaar in een vacature tekst voor een secretaresse staat heb ik ruimschoots ervaren. In de banen die ik de afgelopen jaren in loondienst had, was het aan de orde van de dag.

Van facturen inboeken naar HR-ondersteuning

Was ik druk met facturen inboeken, kwam er een telefoontje van een klant die een afspraak wilde plannen en van tevoren graag het een en ander per mail wilde ontvangen. Of een schooldirecteur verzocht me een verlof mutatie in het systeem te registreren , terwijl ik de conceptversie van de schoolgids zat bij te werken. De vraag van de manager kinderopvang om een contract op te stellen, op het moment dat ik een nieuwsbrief aan het tikken was. Met enige regelmaat een verzoekje van de HR-collega’s om administratieve ondersteuning te bieden, tussen alle overige werkzaamheden door.
En schakelen in werkzaamheden voor de directeur die dacht dat er 26 uren in een etmaal zaten hoeft vast helemaal geen toelichting.… 

Boekhoudkundige werkzaamheden

Ook nu ik als zelfstandige werk, schakel ik vaak en met veel plezier.
Zo ook deze week, die begon met wat lichte boekhoudkundige werkzaamheden. Controleren of alle facturen waren voldaan en zo nodig een herinnering sturen. Vervolgens een offerte maken voor iemand die wil weten wat het kost als ik teksten voor hem ga schrijven.

Bloggen

Daarna was het tijd om de tweewekelijkse blog te schrijven voor Yolanda de Bruin Coaching.  Centraal hierin staan de ervaringen uit haar praktijk van mensen die stoppen met roken. Als ex-roker schrijf ik ook deze blog met veel plezier. Net als de andere blog die ik regelmatig schrijf trouwens, over de bouw van een passiefhuis.

Website en social media

Verder verdiepte ik me deze week in het aanpassen van de website van Knip. Deze stichting stimuleert financiële zelfredzaamheid van jong en oud en biedt hiervoor budgettrainingen, workshops en geldlessen aan. Mooi om te mogen bijdragen aan een vernieuwde, frisse website. Daarnaast is het erg leuk om, ook voor deze organisatie, mee te werken aan de berichtgeving op social media.

Administratie opzetten

Tussendoor rondde ik mijn werkzaamheden af voor een zorginstelling, waar ik heb gewerkt aan het opzetten van de administratie. Een uitdaging waarbij het belangrijk was om zelfstandig en vooral oplossingsgericht te handelen. Deze week droeg ik het over aan de dame die het vanaf nu met veel enthousiasme gaat overnemen.

Teksten herschrijven

Vanmorgen ben ik begonnen met de voorbereidingen voor een nieuwe klus. Een tijdje geleden werd ik gebeld door een voormalig werkgever, met de vraag of ik de teksten op zijn website waar nodig wilde herschrijven. Maandag begin ik er aan en ik heb er heel veel zin in!

Wandeling

En vanmiddag? Vanmiddag keek ik naar buiten en zag dat het droog was. Tijd voor een lekkere lange wandeling. Want ook dat vind ik een enorm voordeel van het ‘eigen baas’ zijn!

Geplaatst op 25 feb. 2022

Terug naar alle blog-items