Secretarieel administratieve ondersteuning

Mijn passie vermindert uw stress

Wat ik zo leuk vind aan secretarieel administratief werk, wordt mij wel eens gevraagd. Want; al die administratie is toch alleen maar gedoe? Of; klusjes opknappen die íedereen vervelend vindt kan toch niet leuk zijn?

Ja, ík vind dat wél leuk!

Want ik hou ervan om overzichtjes te maken, uren te boeken, verzuim- en verlof te registreren. Ik word er blij van als een ontevreden beller uiteindelijk tevreden het gesprek beëindigt. Met plezier verzorg ik nieuwsbrieven, in- en externe correspondentie en plaats ik artikelen op de website. En uit het redigeren van teksten, archiveren van documentatie en aanmaken van dossiers haal ik ook veel voldoening.

Een overzichtelijke bureaula

Oké, misschien klusjes die niemand leuk vindt. Maar wie is niemand? De drukke collega’s van de afdeling HR, die eigenlijk geen tijd hebben om de ziekte en vervanging van juf Janet te registreren? De schooldirecteur die er niet aan toe komt om alle namen van leerlingen die een allergie hebben in een bestand te zetten? De bedrijfsleider die handen tekortkomt om een overzicht te maken van alle medewerkers die een cursus gaan volgen? De zzp-er die het zo druk heeft dat het versturen van de facturen erbij inschiet? Voor de meeste mensen geldt dat, als je het al druk hebt, bepaalde klusjes inderdaad niet leuk zijn om er ‘even bij ‘te doen. Je gaat er tegenop zien en laat ze het liefst in de onderste la van je bureau. Maar ik ben diegene die het liefst die bureaula opent en overzichtelijk maakt, want dát is nou wat voor mij het secretarieel administratieve werk leuk maakt!

https://sprekendliset.nl/secretarieel-administratieve-ondersteuning

Geplaatst op 13 aug. 2021

Terug naar alle blog-items