Sinterklaasgedichten voor iedereen

Kinderfeest

Gisteren was het Sint-Maarten. Een kinderfeest dat vooral draait om snoep, veel snoep. Mijn mening over dit ‘feest’ is door niemand gevraagd, dus die zal ik ook niet geven. Maar toen ik rond 17 uur een hele rij auto’s voor onze deur langs zag rijden richting winkelcentrum, op de achterbank kindertjes met een lampion, wist ik dat we ook dit jaar chocola over zouden houden.

Jammer als het af is

Terwijl ik zo’n chocolaatje in mijn mond stop richt ik mijn aandacht op het volgende feest, want morgen komt Sinterklaas alweer aan. Wat mij betreft zeker niet alleen een kinderfeest. Wij vieren het nog elk jaar! Hoewel ik niet, zoals de rest van onze familie, beschik over de creativiteit om de meest geweldige surprises te maken verheug ik me er altijd wel op. Ik leef me namelijk helemaal uit op de gedichten en vind het jammer als het laatste exemplaar af is.

Goede deal!

Ik heb regelmatig het geluk gehad dat ik op mijn werk sinterklaasgedichten mocht schrijven. Vroeger in de bakkerij voor mijn baas en zijn hele gezin, collega’s en zelfs voor enkele klanten. De deal was meestal dat ik op 5 december de laatste twee uurtjes niet hoefde te helpen schoonmaken, maar in de kantine zat te schrijven. Ook bij latere werkgevers kwam mijn plezier in het rijmen regelmatig te pas. Zoals dat ene jaar dat een collega voor de bestuurder een komkommer in een banketstaafdoos had verpakt. Hikkend van de lach zat ik achter de pc om een passend gedicht te schrijven.

Altijd op maat geschreven

En ieder jaar dacht ik weer: “Kon ik hier mijn beroep maar van maken” , maar dit kwam er nooit van. Tot dit jaar. Want, naast alle andere diensten die ik aanbied, kunt u ook bij mij terecht voor gedichten uit naam van de Sint. Passend bij de cadeautjes die u koopt, de surprise die u maakt of bij een heerlijke chocoladeletter. En altijd op maat geschreven voor de persoon die het ontvangt.

Geplaatst op 12 nov. 2021

Terug naar alle blog-items