Stilstaan is achteruitgaan

Gang is alles

Twee weken geleden liep ik met de hond in het park. Hij liep een eindje achter me en ik pakte een stok om voor hem weg te gooien. Vanuit mijn ooghoeken zag ik hem keihard aan komen rennen en op het moment dat ik de stok losliet lag ik ook al op de grond.
De hond had mij even over het hoofd gezien en zo kwam ik aan gescheurde enkelbanden en een gebroken pols.

Steeds (rechts)handiger

Gelukkig zijn zowel de enkel als pols links en ben ik rechtshandig. En ik moet zeggen steeds (rechts)handiger. Want na een paar dagen op de bureaustoel door de kamer te hebben gecrost gaat het lopen inmiddels steeds een beetje beter. En gaat er elke dag iets meer goed.
Werken deed ik de eerste dagen met 1 hand, maar nu lukt het aardig om met 2 handen te typen. En hé, fietsen wil nog niet, maar er rijdt wel een bus. Hoe leuk is dat! Zelfs yoga doe ik weer, weliswaar iets aangepast, maar alles beter dan rust. Want dat roest.

Leerzame tijd

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven uitdagen, ook in mijn werk.
Mijn eerste werkdag als administratief medewerkster op een school was er één om nooit te vergeten. Ik kwam van alles tegen wat ik niet uitgebreid op mijn opleiding had gehad. Een leerlingvolgsysteem bijvoorbeeld had ik nooit mee gewerkt. “Dat leer ik nooit ”dacht ik.
Gelukkig was daar Annie, een ervaren rot in het vak die mij alles stapsgewijs uitlegde. Wat een leuke en voor mij leerzame tijd!

Nieuwe programma’s

In de banen daarna kreeg ik ook regelmatig werkzaamheden toebedacht die nieuw voor me waren. Facturen inboeken in een voor mij onbekend boekhoudprogramma of een totaal ander leerlingvolgsysteem dan ik gewend was; ik kreeg het steeds meer onder de knie. Ook leerde ik veel van de directeur die zelf niet van administratief werk hield en enthousiast van alles op mijn bord legde.

Onderwijs en bedrijfsleven

Nu werk ik alweer een tijdje voor mezelf. In het begin moest ik voor een aantal zaken zelf het wiel uitvinden.  Hoe moest mijn website eruit gaan zien, op welke manier ging ik de administratie opbouwen en hoe wilde ik mijn tijd indelen.
Mijn eerste opdracht was oprecht een uitdaging en de allereerste factuur verstuurde ik met zweet in mijn handen. Inmiddels is het allemaal wat meer gewend en begin ik met heel veel plezier aan telkens weer een nieuwe opdracht. Niet alleen in het voor mij vertrouwde onderwijs, maar ook voor opdrachtgevers in het bedrijfsleven.

Elke branche is uniek

Ik verdiep me graag in de organisaties waar ik voor werk, om mijn opdracht zo goed mogelijk te volbrengen. Maar ook uit persoonlijke interesse. Want elke branche heeft weer iets unieks en het is bijzonder om steeds weer een kijkje in een andere keuken te nemen. Ik steek er veel van op en dat is weer mooi meegenomen voor mijn eigen ontwikkeling. Zo krijg ik binnenkort een rondleiding in de fabriek van een bedrijf waar ik af en toe een leuke opdracht voor heb. Als mijn enkel weer is genezen.
Want stilstaan….. daar doe ik niet aan.

Geplaatst op 17 jun. 2022

Terug naar alle blog-items