Van frustratie naar motivatie(brieven)

Iedereen die wel eens gesolliciteerd heeft weet waarschijnlijk wat het is om een afwijzing te krijgen. En ook wat het met je doet als deze afwijzing een standaard mailtje is, bijvoorbeeld “Je past niet in het profiel”. Onbegrijpelijk als jouw cv 100% aansluit op de functie-eisen. Net zo erg is het als je helemaal geen reactie krijgt. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat dit een bepaalde frustratie, ja zelfs irritatie oproept. Want waarom heb je zoveel energie in een originele brief gestoken, je cv gepimpt en je verdiept in de organisatie waar je solliciteert? Niet om een standaard afwijzing te krijgen, maar om het gesprek aan te gaan. Eerlijkheid gebiedt mij om te vertellen dat ik dan ook wel eens een scherp mailtje heb teruggestuurd. Niet om alsnog te worden uitgenodigd hoor, zo scherp was mijn toon dan wel, maar om mijn gram te halen. Ik weet het, niet heel chic en ik ben er zeker ook niet trots op. Bij deze dan ook mijn oprechte excuses aan de recruiters en HR-medewerkers die dit, in een grijs verleden, onder ogen hebben gekregen.

Motivatie

Want, inmiddels weet ik dat ook aan dit verhaal 2 kanten zitten. En dat de kant van de drukke, overbezette afdeling HR voor de sollicitant niet zichtbaar is. Als secretarieel administratief medewerkster werkte ik bij een organisatie waar dit zo was. Ik werd er dan ook blij van als de HR-collega’s mij ter ondersteuning inzetten bij een werving- en selectieprocedure. Zo kon ik hen ontlasten; de mailtjes vast sorteren, in een bestand bijhouden wie op welke functie had gereageerd en welke correspondentie hierover was gevoerd. Mooi overzichtelijk, zodat ze snel konden vinden wat ze zochten. Daarnaast stuurde ik de kandidaten, die niet door de selectie kwamen, een mailtje. Voor mij een mooie gelegenheid om dit netjes en zo persoonlijk mogelijk te doen. Op deze manier ontstond een win-win situatie; HR-collega’s blij, sollicitanten die zich gehoord voelden en een blije Liset. Omdat ik het nu eenmaal fantastisch vind om iets voor anderen te kunnen betekenen!

https://sprekendliset.nl/secretarieel-administratieve-ondersteuning

Geplaatst op 20 aug. 2021

Terug naar alle blog-items