Met de neus op de feiten

" Wees dankbaar voor de problemen die je niet hebt"

Las ik onlangs op een pagina, met positieve spreuken, die ik volg op sociale media. Ja, dacht ik, dat is een mooie. En zeker op mij van toepassing op het moment.

"Wat ruikt het hier lekker"

Nog niet zo lang geleden werd ik positief getest. Ja, op dat virus waar we niet meer omheen kunnen. Gelukkig had ik de zogenoemde ‘milde klachten’ waaronder amper smaak en geen reuk meer. Lastig, maar ach, toen mijn man bij thuiskomst zei “wat ruikt het hier lekker”, wist ik dat ik genoeg kruiden door het eten had gedaan. En dus was ik dankbaar dat ik niet zo ziek was dat ik niet kon koken.

'Iets in de neus'

Zeker zo blij was ik toen ik zover was opgeknapt dat ik naar buiten mocht. En helemaal gelukkig was ik met het zonnetje, op het moment dat ik lekker samen met man en hond in het park liep. Ook de hond was blij en rende vrolijk om ons heen. Totdat hij iets ‘in de neus’ kreeg en naar de rand van de vijver vloog. Daar rolde hij vol overgave door wat leek op een halfvergane vis. Zeer zelfvoldaan kwam hij daarna weer bij ons terug. Mijn man kneep z’n neus dicht en deed een stap opzij. En ik? Ik liep vrolijk door en was ondanks het ongemak stiekem dankbaar voor de problemen die ik, nu even, niet had.

Geplaatst op 25 okt. 2021

Terug naar alle blog-items