Van onderwijs naar vakantiebaan

Afwisseling in onderwijsland

Jarenlang was ik werkzaam in onderwijsland en ondersteunde ik onder meer schooldirecteuren op secretarieel administratief gebied. Werk dat enigszins onvoorspelbaar en dus geen dag hetzelfde was. Ik nam me ’s morgens op de fiets weleens voor om een aantal schoolgidsen bij te werken, maar als ik dan op kantoor kwam lag er een vraag van een directeur om een brief te redigeren en deze daarna met de ouders te delen. Kwam er een stapel inschrijfformulieren voor nieuwe leerlingen binnen. Of er zat een verzoek van de collega’s van personeelszaken in mijn mailbox om een aantal sollicitanten te berichten. Ik heb altijd erg van deze afwisseling in werkzaamheden gehouden.

10 weken vakantie

Waar ik óók van hield waren de vakanties. En dat waren er best veel, ongeveer 5 per jaar, wat neerkomt op iets van 10 weken. Toen onze kinderen jonger waren erg handig, oppas zoeken was nooit nodig. Niet als ik werkte en als zij vrij waren was ik ook vrij. De kinderen zijn al jaren volwassen maar de vakanties vond ik nog steeds leuk. Vooral de kerst- en de zomervakantie, omdat mijn man dan ook vrij is. Een paar weken geen wekker, uitgebreid ontbijt en koffiedrinken, gezellig ergens naar toe of een lange wandeling met de hond, genieten!

Nadenken en beslissen

Dit jaar liep het anders. Ik startte mijn eigen bedrijf en dat betekende een hoop nieuwe ervaringen. Over veel dingen moest ik nadenken en beslissingen nemen; wie wil ik bereiken, welke diensten bied ik aan, hoe moet mijn website eruitzien en hoe leg ik mijn boekhouding vast.

Diverse opdrachtgevers

Langzaamaan kreeg dit vorm en de eerste opdrachten kwamen binnen. Schrijven, herschrijven, redigeren en allerlei overige secretarieel administratieve taken, het komt allemaal voorbij. Mijn opdrachtgevers zijn zeer divers; coaches, commerciële bedrijven en af en toe iemand uit het voor mij vertrouwde onderwijsland. Erg leuk deze variatie!

Oeps….vergeten!!

Over één ding had ik echter niet nagedacht toen ik als zzp-er begon. De vakanties. Doordat deze altijd waren vastgelegd had ik me hier ook nog nooit mee bezig hoeven houden. Dus toen ik vlak voor de kerst een bijzonder mooie opdracht kreeg, het herschrijven van een flink aantal teksten voor een website, nam ik deze enthousiast aan. Wat een leuke uitdaging!

Vakantiebaan en hobby project

Hoewel ik er niet fulltime aan heb gewerkt de afgelopen weken, zag de kerstvakantie met mijn man er wel iets anders uit dan de afgelopen jaren. Gelukkig is mijn man geen type dat zich verveelt, maar een bezige bij. Dus terwijl ik mijn ‘vakantiebaantje’ had maakte hij voor mij een kast op mijn werkkamer en zette m’n nieuwe bureau in elkaar. Met veel plezier en onder de noemer “hobby projectje”. Gelukkig bleek ook nu weer dat er meer is dan werk en bleef er zeker tijd over voor andere dingen. Zoals vanmiddag, voor een lekkere boswandeling met onze viervoeter.

Geplaatst op 07 jan. 2022

Terug naar alle blog-items